Avaimet lepomieleen

AVAIN 2 - Miten vahvistat omaa energiaasi

Yhtenä päivänä olet täynnä energiaa. Nostatat muita ympärilläsi ja ihmiset kysyvät sinulta, “miten olet aina noin pirteä?” tai sanovat “Sinun kanssa on aina niin energinen ja hyvä olla.” Toisena päivänä taas tunnet itsesi heikoksi ja haavoittuvaiseksi. Pieninkin vastalause saa itsetuntosi romahtamaan ja tunnet itsesi mitättömäksi ja riittämättömäksi. Jos joku on vihainen, se vaikuttaa sinuun. Jos joku on negatiivinen tai pessimistinen, heidän asenteensa tuntuu peilautuvan sinuun.

Miksi toisena päivänä sinä olet se, jota muut peilaavat ja seuraavana sinä olet se, joka antaa muiden vaikuttaa sinuun?

Peilisolut ovat hermosoluja, jotka reagoivat liikkeisiin, ääniin, ilmeisiin ja eleisiin. Niiden tehtävä on jäljitellä sitä, mitä toinen ihminen tai olento tekee ja miltä se tuntuu.

Myös toisen tunnetilaa arvioidaan peilisolujen avulla. Peilisolut reagoivat kasvojen emotionaalisin liikkeisiin ja välittävät ne tunteista vastaaviin aivojen ydinalueisiin. Peilisolujen takia koet toisen ihmisen toiminnan omanasi, ja se auttaa sinua ymmärtämään heitä.

Me peilaamme toisiamme. Yhtenä päivänä olet peili, toisena peilaaja.

Holistisiin menetelmiin erikoistunut psykologi-lääkäri-opettajani Guatemalassa opetti minulle kuinka energia vaikuttaa ihmisten välillä seuraavasti:

Kaikki on energiaa ja energia värähtelee tietyllä taajuudella. Myös sinä olet siis energiaa ja sinäkin värähtelet jollain taajuudella. Sanotaan, että negatiiviset tunteet kertovat matalammista taajuuksista ja positiiviset tunteet ilmaisevat, että värähtelet korkeammalla taajuudella. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että toinen on "parempi" kuin toinen. 

Kun kaksi eri taajuudella olevaa partikkelia tulevat samaan tilaan, kaksi asiaa voi tapahtua. Joko partikkelit alkavat etsiä yhteistä resonanssia eli löytämään yhteisen taajuuden tai ne vetäytyvät toisistaan pois.

Kun kaksi eri taajuudella olevaa ihmistä astuvat samaan tilaan, sama toistuu. Joko he löytävät yhteisen taajuuden tai he eivät pysty sietämään toisiaan ja siirtyvät eri tiloihin.

Kun ihminen mukautuu toisen energiaan, vahvempi energia ottaa vallan. Se, kumman energia on vahvempi, pysyy ennallaan ja toinen alkaa mukautumaan tähän.

Tämä teoria selittää, miksi jonkun ihmisen läheisyydessä on aina niin hyvä olla. Riippumatta siitä, millä tuulella itse olet, kun hetken istut ystävän kanssa, hänen rauhallinen energia saa rauhoittumaan. Oletko koskaan tavannut koko ikänsä meditoineita munkkeja? Heidän energiansa on kuin joku hipsuttelisi silkkisellä hansikkaalla korvan takaa. Yhtä rentouttavaa ja rauhoittavaa. Heidän ei tarvitse sanoa mitään, pelkkä läsnäolo riittää. Oma energia, vaikka kuinka sekainen olisikin, alkaa rauhoittumaan heidän rauhallisessa läsnäolossa.

Sama pätee toisinpäin. Onko sinulle koskaan tapahtunut seuraavaa?

Sinulla on ollut äärimmäisen hyvä päivä. Hymyilet ja hyräilet itseksesi, kunnes tapaat jonkun tutun, josta näkee jo pitkälle, että hänen ympärillään leijuu synkkä pilvi. Hän on oikea pahanilmanlintu.

Pysähdyt ja totutusti kysyt häneltä, mitä kuuluu. Seuraavat viisitoista minuuttia hän selittää sinulle kuinka kaikki on huonosti ja mikään ei onnistu. Olotilasi on tämän jälkeen raskas ja kaikki se keveys ja hymyily on kadonnut. Tuttusi taas lähtee jatkamaan matkaansa kevyemmällä askeleella.

Näin ei tarvitse käydä, kun osaat vahvistaa ja pitää huolta omasta energiastasi.

Tilanne vaikuttaa sinuun - vai sinä vaikutat tilanteeseen

Meidät on opetettu ehdollistumaan ympäristöömme. Sitten kun tapahtuu __X___, voin paremmin (täytä tyhjä tila omalla syylläsi). Mitä jos sen ei oikeasti tarvi olla näin? Mitä jos sinä pystytkin vaikuttamaan omaan energiaasi ja pitämään sen niin vahvana, ettei muutama pahanilmanlintu saa laskettua omaa energiaasi?

Oletko sinä se, jota peilataan vai joka peilaa?

Entä silloin, kun eri taajudella värähtelevät partikkelit vetäytyvät toisistaan?

Kun koet muutoksia sisäisessä maailmassasi (eli uskomuksissa, asenteissasi, tavoissasi nähdä ja kokea maailma), alkaa muutoksia tapahtua myös ympärilläsi. Kun sinun energiasi muuttuu, ympäristösi alkaa peilaantumaan eri tavalla. Alat näkemään eri asioita, havainnoimaan eri tavalla ja tulkitsemaan tilanteita eri tavalla. Se tuntuu siltä, kuin siirtyisit eri todellisuuteen. Ehkä siirrytkin. Olet samassa maailmassa, mutta eri todellisuudessa.

Sanotaan, että olemme keskiarvo seitsemästä läheisimmästä ihmisestämme. Ketkä ovat sinun 5-7 läheisintä ihmistä, joiden kanssa vietät eniten aikaa? Saatat huomata suuria samankaltaisuuksia asenteissanne, työtavassanne, terveyden tilassanne ja jopa kuinka paljon teillä on rahaa. Ympäristösi heijastaa sitä, millainen sinä olet ja sinä heijastat takaisin. Tämä kierre ruokkii itse itseään.

Välillä taas ystävyys loppuu. Vaikka olisitte olleet parhaita ystäviä vuosikymmeniä, yhtäkkiä ette enää pidäkään yhteyttä. Teillä ei olekaan enää yhteistä puhuttavaa, jokin on muuttunut sisällänne. Ja samaan aikaan saatat tavata uusia ihmisiä, jotka taas ovat enemmän samankaltaisia kuin sinä, tässä hetkessä. Energia hakeutuu samankaltaisuutta kohti. Me muutumme koko ajan ja siten myös ympäristömme ja ihmiset, joiden kanssa vietämme aikaa. Se on ihan ok.

Jos taas tahdot tietoisesti muuttaa jotain asiaa itsessäsi, tarkastele kriittisesti millaisten ihmisten kanssa vietät aikaa, ja etsiydy sellaisten ihmisten seuraan, jotka jo tekevät tai ovat sellaisia kuin millaiseksi itsekin haluat muuttua. Näin heidän vahva energiansa auttaa sinua peilautumaan ja saat kokemuksen toisenlaisesta tavasta olla. Tämä ei kuitenkaan ole koko totuus. Todellinen muutos pitää tapahtua sisälläsi, ja sen muutoksen hedelmät näkyvät ympärilläsi. Vaikka vaihtaisit ympäristöäsi, mutta et muuta itseäsi, tuot itsesi mukanasi ja luot ajan kanssa tutun energian uuteen ympäristöösi.

Tuuliviirit

On myös kameleontteja ja tuuliviirejä. Heidän energiansa ei ole itsessään kovin vahva eivätkä he vielä oikein tiedä, ketä he ovat tai mikä on heille totta. He mukautuvat aina toisten ihmisten mukaan. He ovat kuin vesi, joka ottaa aina sen muodon, mihin vesi kaadetaan. Tietoisesti käytettynä tämä voi olla todella vahva taito vaikuttaa muihin ihmisiin ja saavuttaa toisten luottamus. Tiedostamatta tehtynä tuuliviirinä oleminen vie eksyksiin. Tähän liittyy usein miellyttämisen halu. Ei uskalleta olla omia itsejään, jotta toinen ei vain loukkaannu.

Ryhmässä nauraa samaan aikaan kuin muut, kannattaa samaa jalkapallojoukkuetta ja poliittista puoluetta. Tällaisella henkilöllä on harvemmin omia vahvoja mielipiteitä vaan hän hakee koko ajan merkkejä muilta, miten pitää käyttäytyä, pukeutua tai ajatella.

Näin kokee olevansa osa ryhmää vaikka oikeasti tuntee syvää kaipuuta olla osa itseään.

Olen itse luonteeltani tuuliviiri ja pystyn mukautumaan energiaan kuin energiaan. Sen takia on todella tärkeää, että pidän huolta omasta energiastani ja omasta itsestäni olemalla yksikseni, meditoimalla ja tekemällä itselleni tärkeitä asioita. Alla on muutama esimerkki, kuinka voit pitää omasta energiastasi huolta.

Kuinka vahvistat omaa energiaasi

Jotta voit vahvistaa omaa energiaasi, ensin sinun täytyy tietää, mikä on sinun oma energiasi

Vietä aikaa itseksesi ilman muiden ihmisten vaikutusvaltaa. Lähde yksin ulkomaille pois normaaleista tavoistasi, kuvioistasi ja ehdollistumisistasi. Ei ole turhaa, että niin monet nuoret lähtevät maailmanympärimatkalle etsimään itseään, niin minäkin tein ja tapasin shamaaniopettajani. Itsensä etsiminen on naisten lehtien otsikoinnin takia muuttunut kliseiseksi, mutta se on elintärkeää. Jos et ole ikinä tehnyt “pyhiinvaellusta itseesi” tavalla tai toisella, tee se. Löydä oma äänesi.

Jos sinulla ei ole mahdollisuutta irtautua arjestasi ja lähteä matkalle, tee edes pieniä pyrähdyksiä. Ilta yksin. Viikonloppu yksin. Voit myös ottaa käyttöösi laatimani yksinkertaiset mutta tehokkat harjoitukset, joiden avulla voit löytää paremmin oman polkusi ja oman äänesi.

Kun olet löytänyt oman äänesi, käytä sitä

Aloita aamut itseksesi. Valitse etukäteen, miten tahdot päivän aikana toimia. Meditoi, hiljenny, rakenna itsellesi oma aamurituaali. Älä avaa ensimmäiseksi puhelintasi ja katso sosiaalisesta mediasta, mitä muut tekevät tai mitä muut haluavat sinulta. Pyhitä päiväsi ensimmäinen tunti tai edes minuutti itsellesi ja omalle sisäiselle kohtaamisellesi.

Aamut ovat kiireisiä ja ne tehdään helposti saman totutun rutiinin mukaisesti. Jos et halua keksiä pyörää uudestaan, tarjoan sinulle kirjoitetut ohjeet ja ehdotukset, joiden avulla voit luoda oman aamurituaalisi täältä. Aamu on päivän tärkein hetki. Se, millä energialla aloitat päivän, seuraa sinua iltaan saakka.

Löydä hiljaisuus itsessäsi

Meditointi on jo tieteen keinoinkin todistettu tekevän sinut viisaammaksi, joten on vain tyhmää olla tekemättä sitä. Pyhitä päivittäin itsellesi hetki, jolloin hiljennät mielesi ja pääset syvempään kosketukseen todellisen itsesi kanssa.

Olen tehnyt sinua varten ohjatut meditaatiot, joiden avulla meditoimisen aloittaminen on helppoa ja saat varmasti tuloksia. Jos pelkästään hiljaa istuminen tuntuu vaikealta tai jopa mahdottomalta, ohjatut meditaatiot ovat sinua varten. 

Millaisia valintoja teet

Kuka tekee valintasi ja ketä varten? Teetkö valintasi velvollisuudentunteesta vai innostuksesta ja inspiraatiosta? Teetkö koska on pakko vai koska tahdot? Tämä on pitkällä aikavälillä kaikista tärkein osio, jotta pystyt elämään omaa elämääsi. Millaisia valintoja teet ja miten. Teetko valinnat järkiperäisistä ja fiksuista syistä, mutta samalla moni arvokas kokemus menee ohitsesi vai oletko spontaani ja teet hetken mielijohteesta valintoja, joita välillä joudut jälkikäteen katumaan?

Olen kehittänyt sinua varten valitsemisprosessin, joka yhdistää sekä järjen että tunteen ja intuition. Parhaat valinnat saadaan tehtyä käyttämällä molempia, ja oikein. Opit käyttämään sisäistä kompassiasi, jonka avulla oikeiden valintojen tekemisestä tulee helppoa. Tee valintoja, jotka vievät sinua eteenpäin ja luovat sinun näköistä elämää.

 

Jos haluat varmistua siitä, ettet ole enää tuuliviirinä muiden energioille, tiedät oman äänesi, kuka sinä todella olet ja pystyt pitämään oman energiasi, kutsun sinut suosittuun Avaimet lepomieleen -verkkovalmennukseeni.

 

Tämä verkkokurssi antaa sinulle tarvittavat harjoitukset, kaavat ja ohjatut meditaatiot, joiden avulla saat luotua uudenlaisen todellisuuden.

Saat luotua todellisuuden, joka perustuu iloon, keveyteen ja innostukseen.

Kurssissa saat artikkelin vinkkeihin selkeät ja konkreettiset harjoitukset ja ohjeet, jotta pystyt tuomaan asiat varmasti käytäntöön.

  • Opit tekemään parempia valintoja perustuen sekä tunneperäiseen intuitioon että järkeen ja arvoihisi
  • Saat ohjatut meditaatiot, joiden avulla on helppo muuttaa tunnetilaa ja rauhoittaa mielesi tilanteessa kuin tilanteessa
  • Tulet tekemään itseäsi palvelevat aamu- ja iltarituaalit, joiden avulla teet päivästäsi entistä paremman
  • Konkreettisia ja helposti käyttöön otettavia harjoituksia, joiden avulla luot iloisempaa ja kevyempää todellisuutta

Tutustu tarkemmin, mikä kaikki on mahdollista klikkaamalla alla olevaa painiketta.

PS. Verkkovalmennuksessani saat ohjatun meditaation, jonka avulla pystyt päästämään irti muiden ihmisten energioista, tunteista ja ajatuksista ja vahvistamaan oman energiasi niin, ettei pahempikaan pahanilmanlintu saa sinua tipahtamaan keskuksestasi.

Klikkaamalla tästä, näytän sinulle tarkemmin, mitä kaikkea valmennus sisältää.

Lataa ilmaiseksi Mielialamäki -työkirja,

Klikkaamalla "Tilaa" annat luvan lisätä sinut Lepomielen sähköpostilistalle. Mekin vihaamme roskapostia emmekä anna sähköpostiasi kolmansille osapuolille. Kaikki viestintä, jota saat Lepomieleltä, on suunniteltu innostamaan ja tuomaan sinulle uutta arvoa. Kiitos, kun olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä!
- Antti

Lepomieli