robert-gramner-648456-unsplash

AVAIN LEPOMIELISYYTEEN
Mikä luo tunteen ja kuinka voit vaikuttaa siihen

Tässä artikkelisarjassa paljastan sinulle avaimen lepomielisyyteen: Tunteidesi ymmärtämisen ja sallimisen.

Tunteet ovat meidän suurin lahjamme, mutta harvoin osaamme käyttää niitä omaksi parhaaksemme. Lukemalla tämän artikkelisarjan opit, mitä tunteiden kanssa EI kannata tehdä ja kuinka saat niistä parhaan hyödyn.

Miten tunteet vaikuttavat toimintaasi?

Matti on menossa työhaastatteluun. Hän ei ole hyvä esiintymään ja pelkää sosiaalisia tilanteita. Aikaisemmat työhaastattelut ovat yleensä epäonnistuneet ja hän on todella hermostunut. Hän pelkää taas epäonnistuvansa. Matin kädet tärisevät ja hikoilevat.

Keho reagoi epävarmuuteen kuin hengenvaaraan; veri siirtyy lihaksiin, katse kapenee, päätöstenteko heikkenee ja keho valmistautuu taistelemaan hengestään. Tämä kehollinen reaktio on palvellut isoisoisääsi, kun hän kohtasi metsässä karhun, mutta nykypäivänä stressaavassa tilanteessa meidän ei tarvitse enää pullistella lihaksia vaan neuvottelukykyjämme.

Haastattelussa Matti sekoilee sanoissaan eikä pysty pitämään katsekontaktia. Taas jäi työpaikka saamatta.

Matti osallistuu valmennukseen, jossa hän oppii tietoisesti vaikuttamaan tunnetilaansa ja uudelleenohjelmoimaan vanhoja uskomuksiaan. Seuraavan kerran, kun hän menee työhaastatteluun, hän osaakin rentouttaa kehonsa ja löytää kiitollisuuden, innostuksen ja itsevarmuuden. Lihakset ovat rennot, hän näkee lopputuloksen positiivisen kautta, joka vahvistaa aivotoimintaa, luovuutta ja päätöstentekokyky paranee.

Hän ei takeltele sanoissaan ja pystyy olemaan läsnä haastattelussa. Samanlainen tilanne, mutta täysin eri lopputulos.

13_OTQ

MITEN MUUT VAIKUTTAVAT TUNTEISIISI?

 

Tämä on sen verran tärkeä asia ymmärtää, että suosittelen sinua lukemaan tarkkaan.

Jos sinulla on paha olla, se EI johdu siitä, mitä joku sinulle sanoi tai teki.

Jos yrität hallita ympäristöäsi tai muita ihmisiä ympärilläsi, jotta sinun olisi kevyempi tai turvallisempi olla, olet tuomittu epäonnistumaan. Et voi onnistua hallitsemaan kaikkea, vaan tulet aina kokemaan turvattomuutta tai merkityksettömyyttä.

Elämästä tulee suorittamista ja hukut omiin ruutineihisi. Lopulta et enää muista, mikä sinua oikeasti koskettaa tai mikä sinulle on merkityksellistä.

Vain pysähtymällä ja löytämällä kaipaamasi täyttymyksen ITSESTÄSI, voit vapautua. Se, että luet tätä artikkelia kertoo, että olet oikealla polulla.

Miten saan elämästäni vapautuneempaa ja kevyempää?

Saat vastaukset kaikkiin kysymyksiisi tämän artikkelisarjan aikana. Saat käyttöösi keinon, joka tekee elämästäsi täysin uudenlaista. Sinä tulet olemaan kontrollissa omasta elämästäsi ja millainen olo sinulla on.

Ja ei, siihen ei vaikuta onko sinulla kesäloma, kitiseviä lapsia tai oletko ostanut juuri uudet kengät.

Joten pidä silmällä sähköpostiasi seuraavien päivien aikana, jotta yksikään osa ei mene ohitse!

Tänään aloitamme purkamalla osiin, mistä tunteet johtuvat ja miten ne meihin vaikuttavat. Me kaikki "tunnemme", mutta oletko koskaan pysähtynyt miettimään, mikä tunne on, mistä se tulee ja miten se sinuun vaikuttaa?

TUNTEET OVAT ARVOKAS VOIMAVARA. ON AIKA OTTAA NE KÄYTTÖÖN.

Lepomieli Instagramissa

Please check your feed, the data was entered incorrectly.

Antti Leponiemi

antti@lepomieli.fi
Skype: Lepomieli
Facebook: Lepomieli

Lataa ilmaiseksi Mielialamäki -työkirja,

Klikkaamalla "Tilaa" annat luvan lisätä sinut Lepomielen sähköpostilistalle. Mekin vihaamme roskapostia emmekä anna sähköpostiasi kolmansille osapuolille. Kaikki viestintä, jota saat Lepomieleltä, on suunniteltu innostamaan ja tuomaan sinulle uutta arvoa. Kiitos, kun olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä!
- Antti

Lepomieli