IMG_7987

3 syytä, miksi aloitat innoissasi, mutta keskeytät

 

Olet päättänyt luoda muutoksen elämässäsi. Olet yrittänyt aiemminkin, mutta jostain syystä homma on jäänyt aina kesken.

Tällä kertaa on toisin! "Nyt en luovuta ensimmäisen viikon jälkeen", ajattelet mielessäsi. Ja silti. Viikon tai enintään kahden päästä olet takaisin samassa vanhassa ja päättäväisyytesi on hävinnyt.

Olen valmentanut ja tukenut ihmisiä saavuttamaan haluamansa jo yli viiden vuoden ajan. Ihmiset ja tilanteet ovat erilaisia, mutta suurimmalla osalla meistä vaikeudet ovat samanlaisia – uusien tapojen ja muutoksen luominen omaan elämään on vaikeaa. Etenkin, kun harva tietää, miten se kannattaa oikeasti tehdä.

Haluat sitten pudottaa painoa, urheilla enemmän, tehdä yrityksessä suurempaa liikevaihtoa tai opiskella tavoitteellisemmin, samat ongelmat ja keinot ongelmien voittamiseen pätevät.

Olen itse persoonaltani innostuja, mutta minulle asioiden loppuun vieminen on ollut äärimmäisen haastavaa. Olen lukemattomia kertoja yrittänyt aloittaa kuntosalirutiinin, mennä nukkumaan aiemmin tai tehdä yritykselleni uuden kampanjan. Välillä olen onnistunutkin, mutta yleensä hommat on jäänyt kesken.

Ymmärrät varmasti, että yksityisyrittäjänä kukaan muu ei potki persuuksille, joten minun oli pakko keksiä keino saada asioita aikaiseksi. Ymmärsin tekeväni asioita väärin ja oli aika muuttaa omaa toimintatapaani!

 

Tässä on kolme syytä, miksi asiat jäävät kesken.
Ovatko ne sinulle tuttuja?

 

1. Sinulla ei ole selkeää tavoitetta tai suunnitelmaa 

Haluat muutosta, mutta et ole selventänyt itsellesi, mitä se konkreettisesti tarkoittaa tai et ole luonut konkreettista suunnitelmaa, miten sen toteutat. Alkuinnostuksella pääsee alkuun, mutta kun innostus hiipuu, sinulla tarvitsee olla kirkas päämäärä ja mahdollisimman yksinkertainen ja selkeä suunnitelma, jonka toteuttaminen tuntuu kevyeltä.


2. Sisimmässäsi et usko pystyväsi muutokseen ja puhut itsesi ympäri
Jos puhuisit ystävillesi kuten puhut itsellesi, olisiko sinulla enää ystäviä? Usein jätämme leikin kesken, koska puhumme itsellemme niin ikävästi ja epäilevästi omista kyvyistämme ja mahdollisuuksistamme. Vähemmästäkin usko ja tahto hiipuvat. Miten sinä puhut itsellesi?


3. Yrität yksin eikä ympärilläsi ole kannustavia ihmisiä tai tukijoukkoja
No man is an island. Meidän ei ole tarkoitus pärjätä yksin. Siinä vaiheessa, kun et usko enää itseesi ja omiin kykyihisi, ympärilläsi pitää olla kannustavia ja innostavia ihmisiä, jotka uskovat sinuun itsesi puolesta. Yhdessä jaksamme pidemmälle ja autamme toinen toistamme eteenpäin. Vertaistuella on äärimmäisen iso vaikutus onnistumiseen.

Ymmärtämällä nämä asiat, aloin onnistumaan itse ja nämä keinot on todistettu toimivaksi uudestaan ja uudestaan. Ja parasta on, että tekeminen on silloin kevyempää kuin aiemmin!

Jos sinulla on jokin tavoite tai haluaisit muutosta elämääsi, mutta et vielä ole saanut sitä toteutettua, laita minulle viestiä ja tehdään yhdessä unelmistasi totta.

Lataa ilmaiseksi Mielialamäki -työkirja,

Klikkaamalla "Tilaa" annat luvan lisätä sinut Lepomielen sähköpostilistalle. Mekin vihaamme roskapostia emmekä anna sähköpostiasi kolmansille osapuolille. Kaikki viestintä, jota saat Lepomieleltä, on suunniteltu innostamaan ja tuomaan sinulle uutta arvoa. Kiitos, kun olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä!
- Antti

Lepomieli