Antaa & ottaa

Tällä viikolla tutustutte koskettamisen eri motivaatioihin; kosketatko itseäsi varten vai toista varten.

Betty Martin ( www.bettymartin.org ) on kehittänyt suostumuksen kehän (wheel of consent), jolla on yksinkertaista hahmottaa, koskettamisen taustalla olevan halun ja kuinka se pysyy molempien rajojen ja suostumuksen sisällä.

Kehässä punaisella kirjoitetut (antaa ja ottaa) tekevät koskettamisen. Kehässä oikealla (he, jotka suostuvat)  kysyvät tai pyytävät lupaa koskettamiseen.

Me voimme koskettaa, koska joku tahtoo meidän koskevan häntä (esim. hieronta) tai me voimme koskettaa, koska koskettaminen itsessään tuntuu hyvältä (esim. toisen pyllyn puristaminen).

Nyt pääsette tutkimaan kuinka kommunikoida asia sanoittamalla "saanko koskea sinua....?" ja "voisitko koskettaa minua....?" kysymyksillä. Samalla pääsette tutkimaan, miten tahdot koskettaa ja kuinka tahdot tulla kosketetuksi.

 

Harjoitukset

Harjoitus 1A
A kysyy:  "Voisitko ensin hieroa hartioitani sekä päätäni ja sen jälkeen hipsutella ja silitellä koko kehoni läpi hitaasti ja hellästi?"
Jos B suostuu pyyntöön, hän koskettaa A:n pyytämällä tavalla 5 -10 minuuttia.

Harjoitus 1B
Tämän jälkeen vaihdetaan puolia. B kysyy: "Voisitko sitoa silmäni ja riisua minut hitaasti ja sen jälkeen suudella joka puolelta kehoani?" Jos A suostuu pyyntöön, hän tekee B:n pyytämällä tavalla 5 - 10minuuttia.

Harjoitus 2A
A kysyy: "Saanko sitoa sinut sänkyyn, levittää ihollesi suklaakastiketta ja nuolla sinut puhtaaksi?" Jos B suostuu tähän, hän sallii A:n sitoa itsensä ja herkutella suklaalla omalta iholtaan.

Harjoitus 2B
B kysyy: "Saanko haistella niskaasi, tunnustella huulillani ja poskillani kehosi muotoja? Jos A suostuu tähän pyyntöön, hän antaa B:n tehdä pyytämällään tavalla.

 

Huomioita

Voitte tehdä harjoituksia myös pidempään, mutta vähintään 5 minuuttia.

Voitte tehdä harjoitukset A ja B joko samana päivänä peräjälkeen tai myöhemmin. Pitäkää huoli, että molemmat saavat kokea sekä A:n että B:n.

Jos et ole halukas suostumaan pyyntöön, voit ehdottaa jotain samankaltaista, mikä on sinun rajojesi sisäpuolella. "Kiitos kun kysyit. Voin tehdä sinulle tämän ja tämän, mutta tuo ei tunnu minusta luontevalta. Mitä jos sen sijaan tekisinkin / tekisitkin näin?"

Jos pyyntöösi kieltäydytään, älä pyytele anteeksi, että kysyit vaan voit sanoa: "Kiitos, kun pidät huolta itsestäsi." Ja kysy jotain muuta.

Ole tarkkana, ettet ottajan roolissa ala miellyttämään. Tämän on sinun hetkesi ja sinä kosketat oman nautintosi tähden. Kumppanisi palvelee sinua antamalla sinun käyttää hänen kehoaan.

Nautinnollisia hetkiä 💋

IMG_3994

Kommentit

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  Lepomieli Instagramissa

  Something is wrong.
  Instagram token error.
  Load More

  Antti Leponiemi

  antti@lepomieli.fi
  Skype: Lepomieli
  Facebook: Lepomieli

  Lataa ilmaiseksi Mielialamäki -työkirja,

  kirjassa opit kaavan, jolla pystyt nopeasti paikallistamaan tunteesi ja muuttamaan niitä.

  Klikkaamalla "Tilaa" annat luvan lisätä sinut Lepomielen sähköpostilistalle. Mekin vihaamme roskapostia emmekä anna sähköpostiasi kolmansille osapuolille. Kaikki viestintä, jota saat Lepomieleltä, on suunniteltu innostamaan ja tuomaan sinulle uutta arvoa. Kiitos, kun olet kiinnostunut itsesi kehittämisestä!
  - Antti

  Lepomieli